Bellmer fijnzeefinstallatie op awzi Schiphol

Samenwerking Evides Industriewater en SOLIS Projects

Na een voorbereidingsperiode, waarin ook pilot testen zijn doorlopen, heeft SOLIS via een aanbestedingsprocedure het project, Levering fijnzeefinstallatie voor de afvalwaterzuivering van Evides Industriewater op de luchthaven Schiphol, in opdracht gekregen. Het betreft een turn key project waarbij naast de complete mechanische installatie ook diverse civiele aanpassingen zijn uitgevoerd en de gehele elektrotechnische installatie voor de fijnzeefinstallatie inclusief proces automatisering is geïnstalleerd.

De fijnzeeftechniek is toegevoegd als extra voorbehandeling om zoveel mogelijk zwevende stof af te vangen alvorens het afvalwater de conventionele aerobe behandelstap bereikt. De zwevende stof is voornamelijk cellulose afkomstig van toiletpapier. Het toevoegen van deze zuiveringsstap is een van de aanpassingen die EIW uitvoert op de awzi Schiphol om het groeiende afvalwateraanbod te kunnen blijven verwerken en te kunnen voldoen aan steeds strenger wordende lozingseisen.

Belangrijk voor Evides en Schiphol bij de implementatie van nieuwe technieken is dat ze vooruitstrevend zijn en voldoen aan de wensen om energie te besparen en stoffen die nu afvalstof zijn, te kunnen hergebruiken als een grondstof.

De installatie is, na een gedegen test periode, in juli 2019 in gebruik genomen. SOLIS is trots dat we deze nieuwe technologie voor Evides hebben mogen realiseren.

Solis Evides Schiphol

R.D.